Yuneec E-Go elektrisch skateboard

yuneec skateboard

Wie wel eens iets anders wil dan een standaard fiets en uitgekeken is op Segways en aanverwante producten, zou eens een elektrisch skateboard moeten proberen. Dit is een hele nieuwe manier van voortbewegen. En het mooie is, er zijn elektrische skateboards die je kunt besturen via een bijgeleverde controller, maar ook met een app op je smartphone. Hieronder bespreken we het elektrische skateboard E-Go van de fabrikant Yuneec. Deze is te besturen via je iPhone.

Het uiterlijk van de Yuneec E-Go

De Yuneec E-Go heeft een lengte van 96 cm en vier stevige wielen met een diameter van 9 cm. Als je op dit skateboard staat, sta je bijna 13 cm hoog. Het gewicht van de Yuneec E-Go is iets meer dan 6 kg. Dat lijkt misschien wat aan de zware kant voor een skateboard van deze grootte, maar vergeet niet dat aan de onderkant van het board een motor gemonteerd zit. Los daarvan, dit skateboard is licht genoeg om overal mee naar toe te nemen.
Het board zelf is gemaakt van hoogwaardig Canadees esdoornhout en moet in staat zijn om iemand van 100 kg zonder problemen te dragen. Wie zwaarder is, hoeft niet bang te zijn dat zijn elektrische skateboard zal breken, maar de kans is wel groot dat de topsnelheid en de duur van de rit verminderd worden.
Als je aan de onderkant van je board kijkt naar de motor, zie je de input om je board op te laden, een USB-poort en een switch. Als je rijdt, zijn de USB-poort en de oplaadpoort af te sluiten, zodat ze geen last krijgen van vocht of vuil.

De prestaties van de Yuneec E-Go

De batterij van je Yuneec E-Go is binnen 3 tot 5 uur volledig opgeladen. Hij bereikt een topsnelheid van 28 km per uur en op een volle batterij leg je ongeveer 29 km af. Moet je een helling op, dan kan dit, als het hellingpercentage maar niet hoger is dan 10 %. Uiteraard kost dit wel het nodige vermogen. Met je controller of via de app op je iPhone kun je kiezen voor de sportmodus of beginnersmodus. In het laatste geval is je topsnelheid lager en versnelt je board minder hard.

Bediening met je iPhone

Om de Yuneec E-Go te bedienen met je iPhone, zet je hem in de Bluetooth-stand en gebruik je de app E-Go Cruiser. Je app geeft je ook informatie over snelheid, afstand en batterijstatus.

Nadelen van de Yuneec E-Go

Eigenlijk is er maar één klein minpuntje. Als je gebruik wilt maken van je iPhone, moet je onderaan je board een switch omzetten. Dit gaat niet altijd even makkelijk, maar dat is ook eigenlijk alles.

De Yuneec E-Go is een stabiel en makkelijke te bedienen elektrisch skateboard. Vooral de capaciteit van de batterij beoordelen wij zeer positief.

Over Yuneec

Yuneec is een state-of-the-art fabrikant uit China. Vijftien jaar geleden begonnen zij met de productie van bestuurbare modelvliegtuigen. Naast elektronische skateboards zijn ze vooral bekend om hun drones, die ze zowel voor de consumentenmarkt als voor professionele gebruikers produceren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.