Skateboard boosters

Skateboard boosters gaan hem worden de komende jaren. Elektrisch aangedreven vervoersmiddelen zitten in de lift, zo ook het elektrische skateboard. De boosters maken het mogelijk om elk board om te zetten in een regelrecht monster. Er zijn een aantal boosters beschikbaar op de markt, die zullen hier genoemd worden. Ik heb ze zelf ook getest, en ben er erg onder de indruk van.

Mellowboard

Bij Mellowboard is de skateboard booster ontwikkeling begonnen. Zij hebben via Kickstarter met crowdfunding geld ingezameld om hun idee te kunnen realiseren, net als een aantal andere e-boards. Ze komen uit Duitsland en hebben het beste product, goede garantie en ook goede service. Een minpunt is dat ze heel erg duur zijn. Je betaald al 1699 voor alleen de Mellow drive.

Onan-Booster

Onan-Booster – X2 heeft op papier de beste prestaties. Hij kan de 35 k/m per uur aantikken en kan ook de langste afstanden met een enkele batterij. Wel is hij erg zwaar wat het onhandig maakt om een een e-board met Onan mee te nemen naar bijvoorbeeld de supermarkt. Ook heeft de X2 een stukje open bedrading, waardoor er groter risico is voor vuil en water. Voor lange afstanden is hij het best.

Landwheel

Landwheel heeft als Chinese fabrikant een erg goed en betaalbaar alternatief gemaakt voor de Mellowboard. Ik ben erg onder de indruk van de booster van Landwheel. Daarnaast hebben ze ook een goede after service met ook goede garantie, op papier. De Landwheel booster heeft een dichte bedrading, ziet er strak uit en trekt enorm snel op. Deze kan qua product zeker tippen aan de Mellowboard.

Ik heb nog een aantal Landwheel Boosters. Mail Pieter.bruin@hotmail.nl voor meer info.

Bevestigen van skateboard boosters

90% van de skateboards hebben dezelfde structuur voor het bevestigen van trucks op het board. Daarom is een standaard aandrijving eenvoudig vast te zetten op een skate of longboard. Kijk de afbeelding hieronder:

Het is dus vrij eenvoudig om een booster op een skate of longboard te plaatsen. Het is wel handig om dit meteen goed te doen en ook de juiste tools te gebruiken. De tools voor het bevestigen, krijg je altijd samen met de booster dus daar hoeft vooraf geen rekening mee worden gehouden.  Het kan zijn dat de schroeven die worden meegegeven niet van goede kwaliteit of lang genoeg zijn voor een specifiek board. In dit geval moet je zelf even nieuwe halen bij de praxis of een andere winkel. Ik gebruikte zelf een boormachine voor het gemak bij het bevestigen, maar dit is absoluut niet noodzakelijk.

Voordelen

Met skateboard boosters zijn de batterijen verwisselbaar, zodat je meerdere batterijen kan meenemen in je rugtas en afstanden over de 60 kilometer kan afleggen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.