Rijden met elektrische skateboards

Wat zou het mooi zijn om zonder inspanning met een grotere snelheid dan loopsnelheid voort te kunnen bewegen. En uiteraard, het liefst zo natuurlijk mogelijk, zonder verbrandingsmotor en bijbehorende uitlaatgassen. Gewoon rechtop staand, of misschien een beetje gebogen. Dat kan dus. Op een elektrisch skateboard ligt deze nieuwe manier van voortbewegen ook binnen jouw handbereik.

Hoe werkt het dan?

Allereerst benoemen we even een paar begrippen. Als we het hebben over een elektrisch skateboard, dan hebben we het eigenlijk over een longboard. Weet je het verschil niet meer zo goed? Een skateboard heeft van achteren een opstaande rand, is voorzien van een zeer rigide onderstel en kleine wielen. Hij is maar voor één ding gebouwd: het maken van stunts. Hij moet de klappen van sprongen adequaat kunnen opvangen. Een longboard daarentegen, heeft grote wielen en een veerkrachtig onderstel. Met een longboard ontwikkel je snelheid en door het betere rolvermogen van de grotere wielen rijd je soepel en comfortabel. Het onderstel vangt oneffenheden in de weg goed op en geeft je een comfortabele en zoveel mogelijk trillingsloze rit. Een elektrisch longboard heeft een kleine motorunit, werkend op een accu. Hiermee drijf je de achterwielen aan. Je hoeft alleen maar rechtop te staan, je evenwicht te bewaren en op een veilige manier de bochten te nemen.

Hoe bedien je jouw elektrische skateboard?

Misschien heb je in het begin nog lang de neiging om je voet te gebruiken voor het afzetten en op snelheid brengen. Dit is totaal onnodig. Je hebt een afstandsbediening en daarmee bepaal je zelf de snelheid, zowel bij het afremmen als wanneer je lange ritten op topsnelheid maakt. Afhankelijk van het model elektrische skateboard heb je een accu met een actieradius van 10 tot 35 kilometer. En het mooie is, ons land ligt vol met mooie fietsroutes langs pittoreske dorpjes, prachtig natuurschoon en gezellige terrasjes. Trek er met je elektrische longboard op uit als de zon schijnt en je droom van zweven over het wegdek wordt eindelijk waarheid.

Veiligheid is alles

Het ligt helemaal aan het model en de uitvoering van je elektrische skateboard, maar topsnelheden van meer dan 30 km per uur zijn geen uitzondering. Wat je niet wilt meemaken bij die snelheden, is een flinke valpartij op kasseien of asfalt. Kies voor deze nieuwe manier van voortbewegen maar doe het altijd op een verantwoordelijke manier. Natuurlijk draag je kniebeschermers, pols- en elleboogbeschermers en uiteraard heb je een helm op je hoofd. Een korte broek is lekker, zeker als je snel gaat. Is het niet verstandiger om een stevig paar jeans te dragen? Omdat veel andere weggebruikers niet aan elektrische skateboards gewend zijn, is het ook niet verstandig om over drukke wegen te rijden. Kies de rustige fietspaden, hou rekening met het overige verkeer en je gaat echt genieten van je nieuwe sport.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.