Inboard M1 elektrisch skateboard

Inboard m1 skateboard

Wil je ook voor je dagelijks woon-werk verplaatsingen je skateboard gebruiken dan is de Inboard M1 elektrische skateboard helemaal wat je zoekt. Dit type onderscheidt zich van de andere elektrisch aangedreven skateboards op verschillende essentiële punten. De specifieke aandrijving, de verwisselbare batterijen, het batterij regeneratiesysteem en zijn design maken deze Inboard M1 enig in zijn soort.

Aandrijving en besturingssysteem

Eerder dan de klassieke elektrische riemaandrijving heeft de  een zogenaamde Hub motor of ingenieus in de achterwielen ingebouwde centrale motor. Deze bestaat uit een geleidend spoeltje dat met een magneet is verbonden. Wanneer nu de batterijen deze elementen van stroom gaan voorzien dan gaat de spoel spinnen en zo de wielen aandrijven. Het grootste voordeel van de in de wielen ingebouwde hub motor is dat je ook zonder elektrische aandrijving je rit kan verder zetten. Bovendien blijft de M1 board gestroomlijnd zonder dat zijn design wordt verstoord door een onderaan de board bevestigde motor zoals we dat bij andere elektrische skateboards zagen. We vermelden hierbij het afstandsbesturingssysteem waarmee je met precisie de rijmodus aanpast. Deze afstandsbediening is gemakkelijk te gebruiken met een eenvoudig hendeltje dat men voorwaarts beweegt om te rijden en achterwaarts beweegt om te remmen.

Kosten, gewicht en batterij

De batterijen kunnen een afstand van 11 tot 16 km overbruggen. Laden van de batterijen duurt 90 min maar ze zijn verwisselbaar zodat je niet na elke rit moet laden. Niet te vergeten is de ingebouwde elektronische regenerator die de batterijen bij het remmen van energie voorziet. Om te voorkomen dat de batterijen overladen is een waarschuwingssysteem ingebouwd. Wanneer de batterij haar limiet bereikt gaan de LED lampjes flikkeren en voel je een tril ter hoogte van de afstandsbediening. De kosten voor de Inboard M1 ligt rond de 1399 dollar. Een vrij duur exemplaar.

Met zijn gewicht van 6.5 kg blijft de Inboard M1 licht en wendbaar. Het deck, gemaakt uit zwart composite materiaal is 94 cm lang en 26 cm breed, 13-9 mm concaaf voor – en achteraan. De wielen hebben een doormeter van 79 mm en zijn voorzien van LED lampjes die bij avond voor een veilige verplaatsing zorgen.
Niet te vergeten is de Inboard Vision gsm app die de schakeltoestand, het batterij niveau en het gebruik van de LED lampjes vermeldt.

Over Inboard

Inboard, een jong Amerikaans bedrijf, creëerde de Inboard M1 elektrische skateboard dankzij zijn dynamisch team van enthousiaste ingenieurs. Het bedrijf is dan ook terecht trots op zijn creatie. Het contact met de klanten wordt onderhouden met een chatline waar met veel interesse wordt geantwoord op mogelijke technische vragen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.