Beste elektrische steps vergelijken

.

marbel

Elektrische step

Lees meer

8.9

Geweldig!

  • Elektrisch skateboard legaal in Nederland? Elektrisch skateboard legaal in Nederland? Elektrische skateboards worden steeds populairder. Ze bewegen voort met een elektrische motor dat wordt bestuurd met een afstandsbediening. Elektrisch aangedreven boards behoren niet tot de ... Lees meer
  • Mellow board, zelf bevestigen aan skateboard Mellowboard, zelf bevestigen aan skateboard Toen de eerste berichten over elektrisch aangedreven skateboards de wereld in kwamen, waren er veel fanatieke skateboarders die hier brood in zagen. Het was alleen ... Lees meer

Wat zijn elektrische steps?

Als kind heb je waarschijnlijk genoten van je step. Fietsen, met of zonder zijwieltjes, was nog niet aan de orde. Op je step ging je overal naartoe en gaandeweg werd je steeds beter in het manoeuvreren en durfde je ook grotere snelheden aan. Je spierkracht en je evenwichtsgevoel namen toe en alles ging nog makkelijker. Helaas werd je ook groter en verving je het vervoersmiddel uit je vroege jeugd door een fiets, later een brommer en tenslotte je auto. Krijg je soms geen nostalgisch gevoel als je terugdenkt aan die mooie dagen waarop jij op je step de wereld verkende?

Hoe werken elektrische steps?

Die dagen zijn terug. Maar wel in een modern jasje. De elektrisch aangedreven step van deze eeuw biedt zowel kinderen, volwassenen en ouderen veel plezier en gebruiksgemak. In tegenstelling tot de klassieke step is het niet je voet en je afzet die een elektrische step doet voortbewegen. De aandrijving is gemotoriseerd en de energie wordt geleverd door een zuinige accu, die je zeker 500 maal kunt opladen voordat je aan vervanging moet denken. Remde je vroeger af met je schoenen, bij een elektrische step zijn het remsystemen die je ook op je fiets hebt die je step tot stilstand laten komen.

Wat zegt de regelgeving omtrent elektrische steps?

Om op een elektrische step te mogen rijden, moet je wel 16 jaar zijn en je moet bovendien beschikken over een brommercertificaat. Ben je ouder en heb je nooit een brommercertificaat gehaald, maar ben je meteen opgegaan voor je rijbewijs? Geen probleem. Jij mag ook een elektrische step besturen. Omdat een elektrische step niet harder gaat dan 25 km per uur, is een helmplicht niet van toepassing. Uiteraard is het niet verboden om een helm te dragen, net als extra bescherming zoals je gewend bent met skeeleren of skateboarden.

Rij-ervaring op een elektrische step

Je stapt op je elektrische step, draait de contactsleutel om en je rijdt meteen weg. Een elektrische step heeft geen verbrandingsmotor. Je hoeft dus nooit olie te verversen of brandstof bij te vullen. Je batterij heeft een actieradius van ongeveer 30 kilometer voordat hij leeg raakt. Je kunt met beide voeten op je step staan, maar er ook voor kiezen om één van je benen als contragewicht te gebruiken als je bochten neemt. Rijden op je elektrische step is comfortabel en gaat probleemloos. Omdat je elektrisch bestuurbare step licht van gewicht is en bij veel modellen bovendien gemakkelijk inklapbaar is, is het een ideaal vervoersmiddel om mee te nemen in het openbaar vervoer of op vakantie. Daar waar het zelfs met een fiets te krap kan zijn om comfortabel voort te bewegen kan je elektrische step echt uitkomst bieden. Even snel boodschappen doen? Rugzak om, op je step stappen en klaar ben je.

Voor wie is de elektrische step een goed vervoersmiddel?

Je moet minimaal 16 jaar oud zijn en ook is het verstandig om enigszins gezond van lijf en leden te zijn voordat je eraan kunt denken om een elektrische step aan te schaffen. Heb je rugklachten of moeite om langere tijd rechtop te staan of te lopen, dan is een elektrische stap waarschijnlijk niet jouw vervoersmiddel. Op oneffen terrein kun je de oneffenheden voelen en zeker bij hogere snelheden voel je het in je rug. Je kunt een elektrische step ook beroepsmatig gebruiken. Als jij voor je werk grote afstanden moet afleggen, dan doe je dat op een snelle step erg efficiënt. Veel mensen in de beveiliging, in grote magazijnen en opzichters van grote terreincomplexen hebben de voordelen en het gemak van een elektrische step al ondervonden en willen niet anders meer. Sluit jij je bij deze groep mensen aan?